3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası
05 Kasım 2018

• organ (1).JPG
  • organmanset.JPG
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Hastanemiz Poliklinikler girişinde organ bağışı standı açıldı. Hastanemiz Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Gülseren Apak’ın görev yaptığı stantta, organ bağışına dikkat çekildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Gülseren Apak, “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olması nedeniyle Hastanemiz poliklinikler girişinde organ bağışı standı açtık. Hedefimiz,  ülkemizde organ bekleyen hastalar adına yapılacak bağışlarla hem insanlarda farkındalık oluşturmak hem de insanların yapacağı bağışların sistem kayıtlarını yaparak toplumdaki bağışçı sayısını artırmak” dedi.

Ülkemizde 26 bine yakın hastanın organ beklediğini ifade eden  Apak, “Şu an ülkemizde 26 bine yakın hasta organ beklemekte ve her geçen gün de bu sayı artmaktadır. Bu konuda insan olarak yapabileceğimiz organ bağışı sayısını artırmak. Özellikle beyin ölümü gerçekleşen hastaların ailelerinin organ bağışına izin vermeleri suretiyle organ bekleyen hastalara bir nebzede olsa yardımcı olabilmek” dedi.

Hafta boyunca eğitimlerin de olacağını ifade eden Apak, “2 gün Sivas Primemall Alışveriş Merkezinde stant açtık. Bugün de hastanemiz poliklinik girişinde stant açtık. Bu hafta yoğun bir hafta olacak. Eğitimlerle, stantlarla farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Ne kadar çok insana ulaşıp, ne kadar çok kişiye eğitim verirsek bu konuyla ilgili toplumu bilinçlendirip, organ bağışını artırmayı hedefliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın desteklerini ve organ bağışlarını bekliyoruz” dedi.