MİNİK KAHRAMAN ÖMER HALİS YAŞAMA TUTUNDU
02 Nisan 2018

omer_halis (2).JPG

Hastanemizde 23 haftalık iken 710 gram olarak dünyaya gelen ve Ömer Halis adı verilen bebek, yaşama tutunmayı başardı. Hayati tehlikesi bulunduğu için hastanemiz yenidoğan bakım ünitesinde takibe alınan kahraman bebek, yaklaşık 5 aylık tedavinin ardından 4 kilogramın üzerine çıkmasının ardından taburcu edildi.

Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Musa Silahlı, 500 gramın altında doğan bebeklerin hayatta kalma şansının çok düşük olduğunu vurgulayarak, “Prematüre bebeklerde pek çok sorunlar gelişebilmektedir. 710 gram olarak dünyaya gelen minik kahramanımız oluşan sıkıntılar nedeniyle 480 grama kadar düştü. 140 günü geçen yoğun bakım serüveninin ardından bugün taburcu ediyoruz. Minik kahramanımız Ömer Halis bugün yaşama gülücükler saçıyor ve oldukça sağlıklı" dedi.

Programa katılan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç Hastanemiz Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin çok önemli bir hizmet verdiğini belirterek çalışanlara teşekkür etti.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Emin Ertan Temizöz, “Ömer Halis bebeğe yapılan tedaviler iyi sonuç verdi ve ailesine kavuşturuldu. Bu sevinci paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yenidoğan Yoğun Bakımımızda fedakarca çalışan başta doktorumuz olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Anne Büşra Kütük ise, taburcu oldukları için mutlu olduklarını ifade ederek tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

ömer halis.jpg