03 Eylül 2018

proje.jpg

Avrupa Birliği Bakanlığı / Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı / Yetişkin Eğitimi Koordinatörlüğü 2017 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2017-TR01-KA104-041629 numaralı ve “Yaşlılarda Nutrisyon Eğitimin Kalitesinin İyileştirmek ve Geliştirmek İçin Gözleme Dayalı Yetişkin Eğitimi Projesi “  Erasmus+ Programı kapsamında Sivas İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülmeye ve hibe almaya hak kazanmıştır.

Proje ile İl Sağlık Müdürlüğü ve konsorsiyum üyesi Sivas Numune Hastanesi, Suşehri Devlet Hastanesi, Şarkışla Devlet Hastanelerinden  toplam 7 katılımcı eğitmen doktor, hemşire, diyetisyen ve sağlık personeli ile 17/26 Eylül 2018 tarihleri arasında Almanya ya yapılacaktır.

Almanya’da Yaşlı Bakım Merkezine (Seniorenzentrum Südwall)  yapılacak ziyaretlerde iş başı gözlem faaliyeti sayesinde Avrupa da yaşlılarda beslenme faaliyetleri ve eğitimleri ile Sivas’taki uygulamaların karşılaştırılma imkanı bulunacaktır.

Sivas’ta ve ülkemiz de yaşlılarda nutrüsyon eğitimi veren hastane okullarında gerçekleştirilen eğitimlerde, kalitenin geliştirmesi ve çevre il–ilçelerdeki hastanelerin eğitim birimlerine ve ONCA projesine dahil ülkemizdeki diğer hastanelere (31 hastane) örnek teşkil ederek, sağlık kurum ve kuruluşlarında halka eğitim konusunda kalitenin geliştirmesi hedeflenmektedir.