Başhekim Emin Ertan TEMİZÖZ'den Değerlendirme
01 Nisan 2019

Op. Dr. Emin Ertan Temizöz.JPG

2019 yılı hedefleri kapsamında hastanemize alınması planlanan cihazlar, hastanemize kazandırıldı. Tomografi, Magnetik Rezonans (MR), Anjiografi, 4D Ultrasonografi, Hipotermi Yaşam, aEEG (Yeni Doğan Elektroensefalografi), Kolposkopi cihazları hastanemiz bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Hastanemiz Başhekimi Op. Dr. Emin Ertan Temizöz 2019 yılı hedeflerinin pek çoğunun gerçekleştirildiğini ifade ederek, “2019 yılı başlangıcında hastanemiz ile ilgili hedeflerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Hedeflerimiz arasında hastanemize son teknolojik cihazları kazandırarak hastalarımıza daha iyi hizmet ve kaliteli hizmet vermek olduğunu ifade etmiştik. Bu kapsamda 7 cihaz hastanemiz bünyesinde hizmet vermeye başladı. Bu cihazlarımız Tomografi, Magnetik Rezonans (MR), Anjiografi, 4D Ultrasonografi, Hipotermi Yaşam, aEEG (Yeni Doğan Elektroensefalografi), Kolposkopi cihazlarıdır. Bu cihazlarımız toplam mali değeri, 19.755.000 TL olup, tamamı hastanemize kazandırılmıştır” dedi.

Tomografi cihazımızın Sivas ölçeğinde benzerinin olmadığı ifade eden Op. Dr. Temizöz, “Tomografi cihazımız Sivas’ta tektir. Çevre illerimizin pek çoğunda da eşdeğeri bulunmamaktadır. Tomografi cihazımız  128 gerçek kesitli görüntü alabilme kapasitesinde olup 443 kesit sayısına ulaşabilecek özelliktedir. Halk arasında kansız anjiografi olarak bilinen işlem de yeni cihazımızla yapılabilmektedir. Bu sistem sayesinde risk faktörü taşıyan kişilerin koroner BT anjiyografisi rahatlıkla yapılabilecektir. Yeni Tomografi cihazıyla daha az radyasyon dozu ile daha hızlı tetkik yapılabilecek, kullanılan kontrast madde miktarı oldukça düşeceğinden böbrek hastalarımızın da Tomografi görüntüleme işlemleri gerçekleştirilebilecektir. Tomografi cihazımızın mali değerleri 5.600.000 TL’dir. Diğer kazandırdığımız cihaz da MR cihazıdır. Yeni MR cihazımız optik 48 kanallı ve 70 cm genişliğindedir. Yeni MR cihazımızla tüm MR işlemlerini hastanemizde gerçekleştireceğiz. MR cihazımızın mali değeri 9.681.760 TL’dir” dedi.

Anjiografi cihazının da yenilendiğini ifade eden Başhekim Op. Dr. Temizöz, “Anjiografi cihazımız yenilenmiş olup hastanemiz gerek cihaz gerekse işlem odası donanımı yönünden yüksek standartlara kavuşmuştur. Cihazımızın kurulumu tamamlanmış, hizmet vermeye başlamıştır. İkinci Anjiografi cihazının alımı için de gerekli çalışmalar  başlatılmıştır. Yeni Anjiografi cihazımızın mali değeri 3.500.000 TL dir” dedi.

4 Boyutlu Ultrasonografi cihazı ile ilgili de bilgiler veren Op. Dr. Temizöz, “2019 yılı başında Perinatoloji kliniğimize en son teknolojik ürün olan 4D Ultrasonografi cihazı kazandırdık. 4D Ultrasonografi cihazı incelenen alanın 4 boyutlu, kaliteli ve ayrıntılı görüntüsüne ulaşmamızı sağlamaktadır.  Cihazın üstün özellikleri sayesinde anne karnındaki bebekte oluşabilecek daha küçük anomalilerin daha erken haftalarda tespiti yapılabilecektir. Anne karnındaki bebek ve eklerine yapılan invaziv işlemlerin daha güvenilir gerçekleştirilmesi sağlanacaktır. Anne karnındaki bebeğin daha net ve hareketli görüntüsünün elde edilecektir. 4D Ultrasonografi cihazımızın mali değeri 550.000 TL’dir” dedi.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine iki cihaz kazandırıldığını vurgulayan Op. Dr. Temizöz, “Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemize Hipotermi Yaşam Cihazı ve Yeni Doğan Elektroensefalografi cihazını kazandırdık. Hipotermi yaşam cihazı doğum öncesi ve doğum esnasında oksijensiz kalan bebeklerin doğumdan sonra vücut ısısını düşürerek bebekte oluşabilecek doku hasarını önleme veya azaltmada hayati öneme sahip bir cihazdır. Hastanemize kazandırılan Hipotermi cihazının mali değeri 173.000 TL’dir. Yeni Doğan Elektroensefalografi (aEEG) cihazı yenidoğan bebeğin nörolojik takibini yapmamızı sağlayarak, nöbet tanı ve tedavisini kolaylaştırmaktadır. Hastanemize kazandırılan aEEG cihazının mali değeri 179.000 TL’dir” dedi.

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi branşında da yeni bir cihaz alındığını söyleyen Op. Dr. Temizöz, “Diğer kazandırdığımız bir cihaz da kolposkopi cihazıdır. Kolposkop adı verilen bu büyüteç benzeri cihaz normal jinekolojik muayene sırasında çıplak gözle net olarak görülemeyen tüm rahim ağzı, vulva ve vajenin çok daha büyük, anlaşılır, net ve detaylı şekilde incelenmesine olanak tanır. Kolposkopi cihazı ile kadınlık organları kanserlerinin erken tanısı mümkün olmaktadır. Kolposkopi Cihazının mali değeri 72.000 TL’dir” dedi.

Yeni cihazlarla Sivas ve çevresine hizmet verileceğini ifade eden Başhekimimiz Op. Dr. Emin Ertan Temizöz sözlerini şöyle tamamladı; “Tüm bu cihazlarımızla sadece Sivas’taki hastalarımıza değil, çevre illerimize de hizmet vermek amacındayız. Bunun bir örneğini de Kayseri’den aldığımız son hasta ile gerçekleştirdik. Kayseri’de yenidoğan bebeği, yenidoğan yoğun bakımımıza kabul ettik ve tedavisini başlattık. Bu cihazların hastanemize kazandırılmasını emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

• Tomografi.JPG
  • 4d.JPG