Valimiz Salih Ayhan, incelemelerde bulundu
30 Ekim 2019

Valimiz Salih Ayhan, tamamlanma aşamasına gelen çok amaçlı geriatri merkezindeki çalışmaları inceledi.

Türkiye'de ilk ve örnek uygulamalardan biri olacak çok amaçlı geriatri merkezinde başta yaşlılar ve fizik tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşların tedavi görebileceğini söyleyen Vali Ayhan, "Burada yaşlı kreşi, çocuk kreşi, fizik tedavi salonları ve hidroterapi havuzları, 250 kişilik konferans salonu, 8 adet poliklinik, 3 adet destek birimi, 12 yatak palyatif bakım birimi, 96 yatak FTR hasta odası, 48 yatak geriatri hasta odası, 36 yatak refakatçi oteli bulunacak" dedi.

Türkiye'de son 15 yılda sağlık alanında önemli gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Vali Salih Ayhan, "Buna paralel olarak Sivas'ta da sağlık hizmetlerinde önemli atılımlar gerçekleştiriliyor. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen geriatri merkezi Türkiye'de ilk ve örnek uygulamalardan biri olacak" şeklinde konuştu.

-Yeni Doktorlar Gelecek, Yeni Sağlık Tesisleri Hayata Geçecek-

Çok amaçlı geriatri merkezinde, rutin sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal devlet anlayışına uygun olarak hizmet verileceğini de belirten Vali Ayhan, "Burada yaşlılarımıza ve fizik tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza yönelik hizmetler verilecek. Farklı yerlerde yapılan uygulamalar artık tek bir merkezde yapılacak. Sağlık alanında vatandaşların beklentilerini biliyoruz ve eksiklerimizin de farkındayız. Mevcut kapasitemizi de arttırarak bu eksiklerimizi gidereceğimize inanıyoruz. Sayın vekillerimizin gayretleriyle 31 Ekim de yapılacak tayinlerle yeni doktorlarımız gelecek. Devam eden ASM'ler, TSM'ler ve daha da ilerleyen aşamada Tuzlugöl bölgesine yapılacak hastaneyle beraber sağlık hizmetlerinde kaliteyi daha da arttıracağız. Vatandaşlarımızın sağlık alanında ki hassasiyeti devletimizin en önceliklerinden birisidir. Biz de bu manada buna ağırlık verdik. Daha iyi sağlık hizmeti vermek için çalışıyoruz" dedi.

-Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Açıldı-

Numune Hastanesi'nde açılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi'ni de ziyaret eden Vali Ayhan, ünitede yapılan geleneksel yöntemler hakkında bilgi aldı.

Dr. Enis Hayrullah Doğramacı, üniteden temmuz ayından itibaren hizmet vermeye başladığını belirterek, "Ünitede randevu sistemiyle kupa tedavisi (Hacamat), Hirudoterapi (Tıbbi Sülük) ve Fitoterapi (Bitkilerle Tedavi) hizmetleri sunmaktayız. Ünitemizde temmuz ayında 21 muayene, 16 kupa tedavisi, 5 fitoterapi, ağustos ayında 91 muayene, 51 kupa tedavisi, 14 hirudoterapi, 11 fitoterapi, eylül ayında ise 156 muayene, 83 kupa tedavisi, 33 hirudoterapi, 32 fitoterapi işlemini gerçekleştirdik" diye konuştu.

• valicagem (1).jpg
  • valicagem (2).jpg