Hastanemiz Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı.
30 Kasım 2020

Sivas Numune Hastanesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 12/07/2019 tarihi ve 30829 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği Sistemi’ni kurarak Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Çevre ve atık dostu olarak çalışmalarına tüm hızı ile devam eden Sivas Numune Hastanesi, tüm birimlerinde “Sıfır Atık” sistemini etkili bir şekilde uygulamaya devam ediyor. Bu bağlamda hastanenin belirli yerlerine katı atık biriktirme kutuları yerleştirildi. Böylece, atıklar kaynağından ayrıştırılarak geri kazanım sağlamış oluyor. Bunun yanı sıra Bakanlığın yayınladığı ilgili yönetmelik ile Sivas Numune Hastanesi, tehlikeli atık alanı ve Covid-19 pandemisi nedeni ile hastane içerisine maske ve eldivenler için ayrı depolama kutuları yerleştirdi. Yapılan çalışmalar neticesinde Sivas Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tebliğ ettiği belge ile “ Sıfır Atık Belgesi” aldı.