Hastanemizde İlki Gerçekleştirilen, Pankreasta Nadir Görülen Tümör Ameliyatı Başarı İle Sonuçlanmıştır.
05 Mart 2021

Hastanemizde İlki Gerçekleştirilen Ameliyat Başarıyla Sonuçlandı.

Hastanemiz Genel Cerrahi Kliniğine karın ağrısı şikayeti ile başvuran hastanın fizik muayenesi ve tetkikler sonucunda pankreasta nadir görülen tümöral kitle tespit edilmiş olup, ameliyat için Cerrahi Onkoloji Kliniğimize gönderilmiştir. Cerrahi Onkoloji Kliniğinde ameliyat kararı alınan ve Sivas Numune Hastanesinde ilk defa yapılan pankreasa ait bu ameliyat başarı ile sonuçlanmıştır.

Operasyon ile ilgili bilgiler veren Op. Dr. Erkan HAZAR, “ Numune Hastanemizde ilk kez gerçekleştirilen ve bu nadir görülen pankreas tümör ameliyatı için başta Başhekimimiz Sayın Prof. Dr. Kenan KAYGUSUZ olmak üzere, hastanemizin diğer yöneticilerine, Cerrahi Onkoloji Kliniğimizin değerli uzmanlarından Op. Dr. Meriç Emre BOSTANCI, Op. Dr. Murat Can MOLLAOĞLU’na ve tanı aşamasında değerli katkılarından dolayı Op. Dr. Fatih KULEN’e, ameliyat ekibine ve ameliyat sonrası bakımını ve takibini üstlenen Genel Cerrahi servisinde görevli tüm çalışanlara çok teşekkür ederim” dedi.

Hasta Leyla ZAFER ise sağlığına kavuştuğu için memnuniyetini dile getirerek, “ Başta doktorum Erkan HAZAR olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuştuğum için oldukça mutluyum” dedi.