1-31 Ocak Serviks Kanseri Farkındalık Ayı
17 Ocak 2024

Sivas Belediyesi Özgecan Hanımlar Yaşam Merkezi'nde, Serviks Kanseri ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Kursiyerlere yönelik olarak gerçekleştirilen eğitimde, serviks kanseri ve HPV aşılarıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. Eğitime Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi, Başhekimimiz Uzm. Dr. Mehmet Fidan, Hastane Yöneticilerimiz, KETEM Yöneticileri ve kursiyerler katıldı.

Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özlem Bolayır ve KETEM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Merve Alkan, serviks kanserinin belirtileri, risk faktörleri ve korunma yöntemleri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Ayrıca, HPV enfeksiyonunun nasıl bulaştığını ve bu enfeksiyona karşı alınabilecek önlemleri içeren bilgilendirme sunumları yapıldı. Eğitimde HPV aşılarının ne zaman ve kimlere uygulanması gerektiği, aşının sağladığı koruma ve önemi konularında detaylı bilgiler verildi.

• servikskanseri