Hastanemizde Algoloji (Ağrı) Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Erkan Özduran, Algolojinin tanımını yaparak, ağrı kliniğinde bakılan hastalık grupları hakkında bilgiler verdi.
Algolojinin tanımını yapan Uzm.Dr. Özduran “sebebi bilinemeyen, çözümü bulunamayan ağrılarda ilaç tedavisiyle birlikte girişimsel olarak adlandırılan bir takım küçük, orta cerrahi işlemleri kapsayan tedavilerin yapıldığı bir bilim dalıdır” dedi.
Algoloji ve Ağrı Kliniği’nde bakılan hastalık gruplarını sıralayan Uzm. Dr. Özduran, “Kas iskelet sistemi hastalıkları( omuz, bilek, kalça, diz ve bacak ağrıları), Fibromiyaljiye bağlı ağrılar, Bel boyun fıtıklarına bağlı ağrılar, Kanser ağrıları, Damar hastalıklarının neden olduğu ağrılar, Nedeni tespit edilemeyen, kronikleşmiş ağrılar ve Başta migren olmak üzere her türlü baş ağrısı gibi ağrıların polikliniğimizde tedavisi yapılmaktadır” dedi.
Algolojik işlemlerin özel girişim odalarında yapıldığını belirten Uz. Dr. Özduran “işlemler özel girişim odalarında ya da ameliyathane ortamında tatbik edilir. Ameliyathanede işleme alınacak hastalar işlemden önce anestezi onayından geçerek hafif sedasyon eşliğinde girişimsel işlem yapılır. Hastalara sedasyon altında çeşitli sinirlere blok, radyofrekans ile sinir yakma, sempatik blok gibi çeşitli algolojik işlemler yapılır. Günübirlik yatış yapılarak, hasta işlem sonrası birkaç saat içinde taburcu edilir. Bunun yanında ağrı polikliniğinde PRP(Hastanın kendi kanıyla tedavi), göbek yağından elden edilen kök hücre tedavisi, eklem sıvısı azalmasına yönelik eklem sıvısı tedavisi, kuru iğneleme ve manuel terapi gibi diğer tedavi yöntemleri de uygulanmaktadır.” dedi.