4 Boyutlu Ultrason Cihazı Hizmet Veriyor
19 Mart 2019

Hastanemizde 4 boyutlu ultrason cihazı hizmet vermeye başladı.

Hastanemiz Perinatoloji Kliniğine kazandırılan 4 Boyutlu ultrason cihazı anne karnındaki bebeğin hem hareketlerinin görüntülenmesinde hem de bebekte oluşabilecek anomalilerin tespitinde kullanılabilecektir.

Konu ile ilgili bilgi veren Hastanemiz Perinatoloji Uzmanı Dr. Cihan İnan, “Sivas Numune Hastanesi Perinataloji kliniğinde 4 boyutlu ultrason cihazıyla hizmet vermeye başladık. Ultrason cihazımız Perinatoloji alanında kullanılabilecek en üst düzey cihazlardan bir tanesi” dedi.
4 boyutlu ultrason cihazının kullanım alanı ile de bilgi veren Uzm. Dr. İnan, “Bu cihaz bize anne karnındaki bebeğin yüz profilinin daha net görüntülenebilmesini ve anne karnındaki bebekte oluşabilecek daha küçük anomalilerin daha erken haftalarda tespitini sağlayacaktır. Aynı zamanda yapacağımız invaziv işlemlerde oldukça faydalı olacak, işlemlerde daha net görüntü elde etmemizi sağlayacaktır. Ayrıca 4 boyutlu ultrason cihazı ile gebelik ilerledikçe yapılması gereken fetal doppler ultrasonografi teknolojisi daha etkin bir şekilde kullanılacaktır” dedi.

4 boyutlu ultrason cihazının Türkiye’de sayılı merkezlerde bulunduğunu ifade eden Uzm. Dr. İnan, “Dünyada artan bir trendle bu cihazlar Perinatoloji kliniklerinde kullanılmaktadır. Maliyeti yüksek olduğu için Türkiye’de sayılı merkezlerde bu tür cihazlar kullanılabilmektedir” dedi.

Poliklinik hizmetleri ile ilgili bilgi veren Perinatoloji Uzmanı Dr. Cihan İnan sözlerini şöyle tamamladı; “Haftanın 4 günü (Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma) Numune Hastanesi’nde hizmet vermekteyim. Çarşamba günleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde hizmet vermeye devam ediyorum” dedi.

• 4d.JPG
  • 4dd.JPG