HASTANEMİZDE BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATI BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ
14 Eylül 2020

kağan bey içerik.jpg

Hastanemizde Beyin Tümörü Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi

Hasta E.U’nın başvuru süreciyle ilgili bilgiler veren Op. Dr. Kamaşak, “Hastanın başvurusu MR sonucu ile oldu. Hastamız beyin tümörü olan genç bir kızdı. Tümör Oligodendroglioma ile adlandırılan iyi huyluya yakın kötü huylu tümördu.  Nüksünde de yine aynı şekilde Oligodendroglioma patoloji sonucu çıktı. Sonuçlar doğrultusunda hastamıza kemoterapi, radyoterapi tedavisi aldırdık. Ameliyat ile tümörün % 90’ı subtotal olarak boşaltıldı. Takipler neticesinde hasta mobilize edildi. Tekrar kontrol üzerine şuur durumunun iyi olması ile Çorum’dan gelen hastamızı, tedavisini orada tamamlaması üzere tavsiyeler ile taburcu ettik” ifadelerini kullandı.

Hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Kağan Kamaşak, hastane bünyesinde yapılan ameliyatlarla  ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Sivas Numune Hastanesinde beyin tümörü, anevrizma ve bütün spinal ameliyatların gerçekleştiğini vurgulayan Op.Dr. Kağan KAMAŞAK, ameliyatların yapılması ile ilgili hiçbir malzeme ve tecrübe eksiklerinin bulunmadığını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı, “Sivas Numune Hastanesi doktorlarından Op.Dr.Murat Yücel ve Op. Dr. Akif Yıldırım ile bütün cerrahi gerektiren işlemleri yapıyoruz.  Doktor Murat bey ile birlikte Beyin Cerrahisinin en zor ameliyatlarından biri olan baloncuk ameliyatı dediğimiz anevrizma operasyonunu gerçekleştirdik. Acilden ve ayaktan gelen hastalara cerrahi uyguladık. Hastalık tabii ki riskli. Fakat hastanemiz yöneticilerinin bizleri desteklemesi ile eksik kalan malzemeleri alarak, cerrahilere başladık. Bir diğer doktorumuz Op.Dr. Akif YILDIRIM ile beyin tümörü ameliyatlarını gerçekleştirdik” dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Yücel ise, Covid-19 pandemisi sebebiyle acil ameliyatlar dışındaki tüm vakaları şuan için ertelediklerini, ilerleyen tarihlere randevu vererek hastalar ile irtibat halinde olduklarını belirtti.