Dünya Kalp Günü sebebi ile Uzm.Dr. Bahri KÖROĞLU'ndan öneriler
29 Eylül 2020

• fca33c7a-f69b-494e-bb42-ca9c0c412041.jpg
  • 10f2e8ae-09c4-4b6e-b3d2-6242356749bd.jpg

Sivas Numune Hastanesinde Kardiyoloji biriminde hizmet veren  Uzm.Dr. Bahri KÖROĞLU,29 Eylül Dünya Kalp Günü sebebiyle hastalarımıza önerilerde bulundu.

Önerilerinde 29 Eylül’ün kalp hastalıkları ile mücadele etmenin önemini vurgulamak, bireyleri bu hastalıklara karşı uyarmak, kalp sağlığını korumak ve kalp sağlığına dikkat çekmek için hastalara şunları tavsiye etti. “Bilindiği üzere ülkemizi ve dünyamızı derinden sarsan Covid-19 sürecinde sağlıkçılar, sizin sağlığınızı korumak için oldukça savaş vermektedir. Fakat unutulmaması gereken bir şey var ki o da dünyada ve ülkemizde hala en sık ölümleri kalp hastalıkları oluşturmaktadır. Bu sebepten ötürü kalp sağlığımıza daima önem vermeliyiz. Sağlığımızı korumamız için sigara ve alkolden uzak durmalıyız. Dengeli ve sağlıklı beslenmeliyiz. Yağlı ve bol kalorili ürünlerden uzak durup, doğal gıdalar ile beslenmeliyiz. Stresten uzak durmalıyız. Düzenli egzersiz yapmalıyız. Pandemi sürecini sekteye uğratmamak için egzersizlerimizi evimizde yapmalıyız. Numune Hastanesi olarak bizlerin önceliği daima siz değerli hastalarımızdır. Şayet sizler hasta olursanız, sizleri tedavi etmek için bizler hizmetinizdeyiz.”