DR. GÜL, HASTALARA UMUT OLUYOR
01 Nisan 2022

Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Müslim Gül, uyguladığı tedavi yöntemi ile diyabet hastalarına umut oluyor. Bir çok diyabet hastasının kesilecek denen bilek ve ayak parmaklarını kurtaracak tedaviyi uygulayarak hastalara umut olan Dr. Müslim Gül, Suşehri’nden Sivas’a tedavi olmak için gelen 70 yaşındaki Ahmet Baydar’ın yine kesilecek denen ayağını kurtardı.
Gerçekleştirdiği tedavi ile ilgili bilgiler veren Dr. Müslim Gül, “Hasta evde ayağına sıcak su dökülmesi sonucu kentteki bir hastaneye tedavi almak için gitmiş. Tedavi sürecinde hastanın sol ayak gangren olan 2 ve 3’üncü parmakları alınmıştı. Ayakta çürümenin devam ettiği görülmüş ve hastanın tüm parmakları kesilmişti. Parmaklarının tamamı kesildikten sonra eve taburcu edilen hastanın ayak tabanında çürüme görülmüş. Hasta yakınları çürümeyi görür görmez bu tip hastaları iyileştirdiğimiz duyup bize başvurdu. Hastayı yatırdık ve çürümenin önüne geçmek adına tedaviye başladık. 3 aya yakın 2 günde bir yapılan debdridman+iloprost infüzyonu ve kollajenli yara bakım ürünleri ile hastayı iyileştirdik. Hasta sağlığına kavuştuktan sonra taburcu ettik” dedi.