Çocuk Yoğun Bakımımız Hizmete Başladı
19 Ocak 2023

Hastanemizde Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ezgi Özlem Özmen, Çocuk Yoğun Bakım Servisi hakkında bilgiler verdi.
Vital fonksiyonları yaşamsal risk taşıyacak şekilde bozulmuş her hastanın kritik hasta olarak tanımlandığını belirten Uzm. Dr. Özmen, “Çocuklar metabolizmasıyla, fizyolojisiyle, psikolojisiyle yetişkinlerden çok farklıdır. Çocukluk yaş grubunda (1 ay – 18 yaş) görülen hastalıklar ve tedavileri farklılık göstermesi nedeniyle bu yaş grubundaki kritik hasta çocuklar, çocuk yoğun bakımlarda tedavi edilmektedir” dedi.
Sivas Numune Hastanesinin Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinin 2022 Aralık ayından bu yana hizmet verdiğini belirten Uzm. Dr. Özmen, “Aralık 2022 tarihinden itibaren yoğun bakım gereksinimi olan 1 ay 18 yaş arası kritik çocuk hastalara hizmet vermektedir. Altısı 2. Basamak, sekizi 3.basamak olmak üzere toplam 14 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Yataklarımız birbirinden izole şekilde olmakla birlikte merkezi monitorizasyon sistemi ile hemşire bankolarından sürekli takip edebilmektedir. Çocuk Yoğun Bakım Ünitesindeki kritik çocuk hastalara multidisipliner yaklaşım ile 24 saat süresince yaşamsal destek verilir. Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde yatan çocuk hastalara tüm laboratuvar testleri, görüntüleme tetkikleri ve ileri monitorizasyon teknikleri uygulanabilmektedir” dedi.
Çocuk Yoğun Bakım Ünitesine yatış nedenlerini sıralayan Uzm. Dr. Ezgi Özlem Özmen, sözlerini şöyle tamamladı; “ Yatış nedenleri arasında solunum, kalp, böbrek ve karaciğer yetmezlikleri gibi çoklu organ yetmezlikleri; hayati risk taşıyan kaza, yaralanma ve zehirlenme, ağır enfeksiyonlar (menenjit, ensefalit, sepsis) epilepsi gibi sinir sistemi hastalıkları, kalp ritim problemleri sayılabilir. Yatan hastaların takip ve tedavisi; çocuk yoğun bakım uzmanı, uzman pediatristler ve çocuk yoğun bakım konusunda eğitimli pratisyen hekimlerimizin yönetiminde, ilgili pediatrik ve cerrahi branşların katılımları ile 7/24 kesintisiz olarak yapılmaktadır.”

• Dr. Ezgi Özlem Özmen.JPG
  • ÇYB Ekibi.JPG